E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Komşu`yu Sallayan Yorgo Depremi Papandreu İstifa Edecek İddiası

Atina'daki kaynaklar BBC'ye, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun bugün olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Papulyas'a istifasını sunacağını söyledi.

3.11.2011 - 15:13
Komşu`yu Sallayan Yorgo Depremi

Yunanistan'da devam eden ekonomik çöküşe, son alınan referandum kararı sonrası siyasi çalkantılar da eklendi. İngiliz yayın organı BBC'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu 30 dakika içinde istifasını sunacak.

Yunanistan'da devam eden ekonomik çöküşe, son alınan referandum kararı sonrası siyasi çalkantılar da eklendi. Ülkede, Başbakan Papandreu'nın istifa edeceği söylentileri yayılırken hükümete yakın kaynaklardan bu haberin doğru olmadığı bilgisi geldi. Ancak Papandreu'nun Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumurbaşkanına çıkacağı yönündeki haberler istifa olasılığını kuvvetlendirdi.

Papandreu'nun başında bulunduğu iktidardaki PASOK milletvekilleri Başbakan'ın istifası için seslerini yükseltmeye başladı. Bu gelişmelerin ardından Papandreu'nun istifa edeceği söylentisi yayıldı. Ancak hükümete yakın kaynaklar haberi doğrulamadı.

PASOK içerisinde Papandreu'ya karşı sesini yükseltenlerin arasına katılan Dimitris Lintzeris, parlamento dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başbakan, yumuşak siyasi gelişmeler için anayasal süreci ve parti kurallarını uygulamalı. O (Papandreu) tarih oldu” dedi.

Papandreu'nun PASOK milletvekillerini acilen toplaması gerektiğini söyleyen Lintzeris, daha önce ulusal birlik hükümeti kurulması çağrısı yapmıştı. Lintzeris'in, yarın parlamentoda yapılacak güvenoylamasında güvenoyu verip vermeyeceği açık değil.

REFERANDUMA KARŞI

Yunanistan’da, iktidardaki PASOK içerisinde referandum konusunda ortaya çıkan görüş ayrılığı sürerken, yarın yapılacak güvenoyu oylamasında hükümete oy vermeyeceğini açıkça belirten milletvekili sayısı beşe çıktı.

PASOK milletvekilleri Milena Apostolaki ile Eva Kayli’nin istifalarının ardından Sula Merenditi ve Elena Panariti de Papandreu hükümetine güvenoyu vermeyeceğini açıkladı.

Diğer yandan, PASOK milletvekilleri Dimitris Linceris ile Kostas Gitonas ve Nikos Salayannis de yaptıkları açıklamalarında, Papandreu’nun halkoylaması kararına karşı olduklarını belirtmişlerdi. PASOK milletvekilleri güven
oylamasında tavırlarının ne şekilde olacağına dair bilgi vermezken, Salayannis açıklamasında, "Referandum öldü" ifadesini kullanmıştı. Linceris ise, "Papandreu’nun artık bir tarih olduğunu" söylemişti.

Bu durumda milletvekili sayısı en çok 149 olarak hesaplanan Papandreu hükümetinin yarın Yunan parlamentosunda güvenoyu almasının mümkün olmadığı değerlendiriliyor.

Bu arada, Yunan medyası, aralarında PASOK’un bazı üst düzey
yöneticilerinin de bulunduğu bir grup milletvekilinin, Papandreu’ya gönderdikleri bir mektupta, hükümetin istifa ederek, Avrupa Merkez Bankası’nın eski Başkan Yardımcısı Lukas Papadimos başkanlığında bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istedikleri bildirildi.

Yunanistan’ın avroya katılımında önemli rol oynamakla tanınan Papadimos, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) fizik ve ekonomi okudu. Papadimos, 2010 yılından bu yana Papandreu’nun ücretsiz danışmanlığını yapıyor.

vatan

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 4 Kasım 2011 Cuma 11:08

kesınlıkle TÜRK MILLETI INANMA basra ..... egenın yunan adları ısraıl ıngılız ..abd lerı oyuuuun SAVAŞA HAZIRLAN

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 3 Kasım 2011 Perşembe 19:55

"Dayan Yorgo ,kemal gelip seni kurtaracak"...!!!!

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 3 Kasım 2011 Perşembe 18:00

Dersim Nazımıyeli rüşvetçi tapu memurunun oğlunun peşinden sürüklenen çakma ulusalcılar,adamınızı iktidara getiripde,Türkiyeyi Yunanistana mı benzeteceksiniz.Alooooo sürü mensupları ses verin bakalım.Yorgonun kankasının sürüsü ses verin ses.Göbeğini Kaşıyan Çoban.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
50. Yılda Çifte Vatandaşlık Jesti
Almanya'daki Türkleri iki vatandaşlıktan birini seçmeye zorlayan uygulamaya ...
The Christian Science Monitor:
The Christian Science Monitor gazetesi: ''Arap Baharı, Türkiye ve İran ...
Ölüm Tacirine En Az 25 Yıl Hapis
New York federal mahkemesinin suçlu bulduğu Rus silah kaçakçısı Viktor ...
 
Yunan Adaları Bitpazarına Döndü
Ekonomik kriz yüzünden belini bir türlü doğrultamayan Yunan halkı, elinde ...
Esad Daha Fazla Direnemedi
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Arap Birliği'nin ülkesinde 7 aydır ...
Yunanistan Kızdırdı
Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun yardım anlaşmasını referanduma götüreceğini ...
 
Irak'ta 3 Bombalı Saldırı: 7 Ölü
Irak'ın güneyindeki Basra kentinde 3 motosiklete yerleştirilen bombaların ...
Bu Ülke En İyi Yaşam Koşullarına Sahip
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) yeni İnsani Gelişme Endeksi'ne ...
Alman Basını Erdoğan`a Yüklendi
Türkiye'den iş gücü göçünün 50’nci yılı vesilesiyle Almanya’da bulunan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
Gaziantepspor
Belçika
Kobani
Ankara
voleybol
Faruk Bal
Sayıştay
takipsizlik kararı